ZAMORA

TOMAHAWK STEAK

Stek jest wykrawany ze środkowej części antrykotu – mięśnia biegnącego wzdłuż kręgosłupa wołu. Mięso to wyróżnia się delikatnością i piękną marmurkowatością, czyli tłuszczem, który później wytapia się podczas smażenia. Jest on znacznej wielkości i wysokości. Wyglądem przypomina indiański toporek – stąd nazwa Tomahawk.

Średnia jego waga to 1000g.

T-BONE STEAK

Stek z rostbefu z kością i polędwicą

Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznej kości w kształcie litery T, która dzieli steka na 2 części. Jena część to polędwica, a druga rostbef. Wymaga staranności przy grillowaniu, aby nie przeciągnąć części z polędwicą. T-Bone ma w sobie dwa smaki rostbefu i polędwicy. Wykrawany jest z otoczką tłuszczu zewnętrznego od strony rostbefu.

Waga 1 szt. standard 500g-600g o grubości 3 cm

TOURNEDO STEAK

Stek z polędwicy

Stek ten pozyskujemy z wyselekcjonowanej polędwicy wołowej. Jest bardzo kruchym i soczystym stekiem.

Waga 1 szt. standard 180g-220g

PORTERHOUSE STEAK

Stek z rostbefu z kością i dużą polędwicą

Steak jest cięty w bardzo zbliżony sposób do T-Bona, ale jest od niego znacznie większy. Porterhouse steak jest wycinany w miejscu, gdzie polędwica jest najgrubsza. Stek ten również posiada dwa gatunki mięsa polędwice i rostbef.

Waga 1 szt. standard 500g-800g

STEK Z BAWETY

Baweta czyli element wycinany z łaty. Składa się z delikatnych, cienkich warstw mięśni. Charakteryzuje się czerwoną lub ciemnoróżową barwą. Nadaje się idealnie na stek – tatr.

Waga 1 szt. standard 1000g

RIB EYE STEAK

Stek z antrykotu bez kości

Wykrawany jest z antrykotu wołowego. Charakteryzuje się przerostem tłuszczowym, który nadaje mu dobry smak.

Waga 1 szt. standard 300g-500g

STRIP SIRLOIN STEAK

Stek z rostbefu bez kości z tłuszczem

Stek ten pochodzi z grubego rostbefu z okrywą tłuszczową. Mięso jest nieco twardsze od steka z antrykotu lub polędwicy, za to bardzo wyrazisty w smaku.

Waga 1 szt. standard 200g-350g

TOP SIRLOIN STEAK

Stek z rostbefu bez kości i bez tłuszczu

Stek ten pochodzi z grubego rostbefu bez okrywy tłuszczowej. Charakteryzuje się wysoką jakością mięsa pod względem delikatności, a zarazem jest najmniej odtłuszczonym stekiem.

Waga 1 szt. standard 200g-300g

TRIMMING WOŁOWY 80/20

TRIMMING WOŁOWY 90/10

OKO ANTRYKOTU

SKRZYDŁO Z TŁUSZCZEM

SKRZYDŁO PAD

OGONEK KRZYŻOWEJ

DOLNA ZRAZOWA PAD

SERCE KRZYŻOWEJ PAD Z TŁUSZCZEM

LIGAWA Z TŁUSZCZEM

GÓRNA ZRAZOWA Z TŁUSZCZEM

GÓRNA ZRAZOWA PAD

GÓRNA ZRAZOWA BEZ DEKLA

ROSTBEF Z TŁUSZCZEM

ROSTBEF PAD

PRĘGA WOŁOWA PRZÓD

GOLEŃ WOŁOWA Z KOŚCIĄ

NADPRĘŻE WOŁOWE

SZPONDER - ŻEBRO WOŁOWE

POLĘDWICA CYGAŃSKA Z TŁUSZCZEM

POLĘDWICA CYGAŃSKA PAD

KARK Z ROZBRATLEM

MIĘSIEŃ TRÓJGŁOWY Z TŁUSZCZEM

MIĘSIEŃ TRÓJGŁOWY PAD

MIĘSIEŃ PODGRZEBIENIOWY

ŁOPATKA WOŁOWA Z TŁUSZCZEM

ŚWIECA WOŁOWA

PRZEPONA WOŁOWA

MOSTEK WOŁOWY BEZ KOŚCI

ROSTBEF WOŁOWY Z KOŚCIĄ

ANTRYKOT WOŁOWY Z KOŚCIĄ